Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΛΥΣΗ 'Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ;;;



Απογοήτευση. Μόνο αυτό το συναίσθημα με διακατέχει. Ακόμα μια δημοσκόπηση, ακόμα ένα χαστούκι στο στόχο της λύσης. Ακόμα ένα χτύπημα στο όνειρο της απελευθέρωσης και επανένωσης.

Μιλάμε πάντοτε για τα δεδομένα μιας δημοσκόπησης(Δημοσκόπηση Εφημερίδας Καθημερινη - 07/03/10). Αν δεν αποτελεί την εικόνα της κυπριακής πραγματικότητας, σίγουρα αποτελεί μια σαφέστατη τάση της κοινωνίας των πολιτών. και αυτό οφείλει άμεσα να προβληματίσει όλους μας, κυρίως για την στάση των νέων ψηφοφόρων, των ψηφοφόρων της νέας γενιάς, αυτών της μελλοντικής λύσης.

Η λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) αποτελεί την πρώτη επιλογή των Κυπρίων πολιτών με ένα ποσοστό του 37%. Μικρό μεν αλλά εύκολα μεταβαλλόμενο εάν αναλογιστεί κανείς της άγνοια του κόσμου για το τι εστί ΔΔΟ, εξού και η έκδοση του σχετικού εντύπου εκ της κυβέρνησης, για την επεξήγηση κάποιων δεδομένων περί της Ομοσπονδίας.

Η όλη μου απογοήτευση, έγκειται στο γεγονός πως οι υπόλοιπες 3 απαντήσεις των πολιτών (διχοτόμηση, λύση σε βάθος χρόνου και διατήρηση του σημερινού status quo) που κατά την ταπεινή μου άποψη, αποτελούν 3 διαφορετικές τοποθετήσεις της επιλογής της διχοτόμησης, αγγίζουν ένα ποσοστό της τάξης του 55%!!! Αξιοσημείωτη είναι ίσως η διαφορά πως το 15% επιδιώκει την άμεση διχοτόμηση με μερική αναδιανομή εδαφών, ενώ το υπόλοιπο 40%, ΊΣΩΣ και επαναλαμβάνω ΊΣΩΣ, δεν μπορεί να αντιληφθεί πως με την θέση της υπέρ λύσης σε βάθος χρόνου ή διατήρησης της υπάρχουσας κατάστασης, το αποτέλεσμα είναι και πάλι η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ. Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ που επί 35 και πλέον έτη αποτελούσε την μεγαλύτερη απειλή, τον πιο μεγάλο κίνδυνο για την Τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου!!!

Πρέπει επιτέλους όλοι να καταλάβουμε πως οι επιλογές μας είναι μόνο 2:

ΛΥΣΗ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ Ή ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ.

Από τη μία η λύση, που χωρίς καμία αμφιβολία και χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης των πραγμάτων, θα αποτελεί ένα οδυνηρό συμβιβασμό (κυρίως για την δική μας, την Ελληνική πλευρά) που όμως, θα δίνει ένα τέλος στο εδώ και χρόνια συνεχιζόμενο έγκλημα της κατοχής και παραβίασης των βασικών μας ελευθεριών, θέτοντας τις βάσεις εκείνες που θα καταστήσουν την Κύπρο ένα περιφερειακό κέντρο προόδου, ανάπτυξης και ευημερίας για τους κατοίκους της, θέτοντας τις βάσεις για μια μόνιμη ειρήνη.

Από την άλλη, η επιλογή της ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ, αποτελεί την "εύκολη" "λύση". Και αυτά σε εισαγωγικά, μιας και ούτε εύκολη θα είναι για τον Ελληνισμό, αλλά ούτε και λύση αποτελεί. Ίσως αποτελεί την ταφόπλακα την παρουσίας του ελληνικού στοιχείου και πολιτισμού στην Κύπρο. Η επιλογή της διχοτόμησης το μόνο που θα καταφέρει, είναι να νομιμοποιήσει την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου", που στην ουσία δεν θα αποτελεί ένα ανεξάρτητο κράτος, αλλά ένα κράτος - δορυφόρο των επιλογών και στόχων της Τουρκίας, της μεγαλύτερης ίσως περιφερειακής δύναμης στο ανατολικό άκρο της Μεσογείου. Με διχοτόμηση δηλαδή, η Κύπρος θα συνορεύει και επίσημα με την Τουρκία, ό,τι και αν αυτό μπορεί να σας λέει.

Όσο για επιστροφή προσφύγων, επανάκτηση περιουσιών και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ούτε λόγος, αφού σε ένα μελλοντικό τ/κ κράτος, οι Ε/κ θα αποτελούν μονάχα γείτονες, φίλους άντε το πολύ και "συμπατριώτες" (σε εισαγωγικά και πάλι, μιας και η πατρίδα των μεν θα βρίσκεται στο Νότο και των δε στο Βορρά). Ενώ από την άλλη, οι Τ/κ για την Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος του νόμιμου πληθυσμού της με όλα τα δικαιώματα, χωρίς όμως καθόλου υποχρεώσεις από τη στιγμή που αυτοί δεν κατοικούν στα εδάφη αυτής. Με αυτά τα δεδομένα, η δυνατότητα επιστροφής τους στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας και αξιοποίησης των πολιτικών και άλλων τους δικαιωμάτων, περιλαμβανομένου και του δικαιώματος της αξιοποίησης των περιουσιών τους, κάτι που κανένας δεν μπορεί να τους του απαγορεύσει, αποτελεί ένα πολύ λογικό σενάριο, μιας και η συνύπαρξη τους με τον κατοχικό στρατό και τους εκατοντάδες χιλιάδες έποικους εξ Ανατολής (υπενθυμίζω τις τουρκικές προθέσεις για την μεταφορά εως και ενός εκατομμυρίου εποίκων στα κατεχόμενα) θα αποτελέσει ένα εγχείρημα με σίγουρη αποτυχία.

Με αυτό τον τρόπο η Κυπριακή Δημοκρατία θα μετατραπεί και πάλι σε ένα συνεταιρικό κράτος μεταξύ ε/κ και τ/κ, με τη διαφορά πως τώρα, μια "αόρατη γραμμή" θα χωρίζει την Λευκωσία (πρωτεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας) με την Lefkoşa την πρωτεύουσα της διεθνώς αναγνωρισμένης ΤΔΒΚ.

Από εκεί και πέρα, ο μόνος μας στόχος και η μόνη μας επιδίωξη, θα είναι η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων, αλλά και η προάσπιση των εδαφών μας από τον κίνδυνο εκ του Βορρά!!!

Με δεδομένη την βασική θέση των ρεαλιστών διεθνολόγων για τις διακρατικές σχέσεις, πως η ιστορία επαναλαμβάνεται και πως το διεθνές σύστημα λειτουργεί βασιζόμενο στην κακία και τον στόχο των κρατών για απόκτηση όσο το δυνατόν περισσότερου πολιτικού ελέγχου έναντι του εχθρού, το μέλλον των Ελλήνων της Κύπρου μετά από μια μελλοντική διχοτόμηση του νησιού φαντάζει ολοένα και πιο ζοφερό.

Η Κύπρος και ο Ελληνισμός της, μπορούν και πρέπει να σωθούν!!! Ας δώσουμε επιτέλους τα χέρια και ας αφήσουμε πίσω τα ιδεολογικά και πολιτικά μας συμφέροντα, για το καλό και μόνο, της υπέρτατης αξίας που μας ενώνει της ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

ΛΥΣΗ - ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ - ΤΩΡΑ

ΧΑΛΑΡΟΣ

6 σχόλια:

  1. enesxeis upothesi . Piene olan na fkaleis tourtziko diavatirio tsai asmas emas poda

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναμένω τα σχόλια και τις δικές σου θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πιο τρομακτικό είναι τα ποσοστά που παρουσιάζουν οι νέοι ψηφοφόροι στη μορφή λύσης που θέλουν. 1 στους 2 νεαρούς ψηφοφόρους θέλει να μείνουν τα πράγματα όπως είναι σήμερα, δηλαδή την (ανεπίσημη μέχρι τώρα) διχοτόμηση.

    Μόνο αυτό δείχνει πως οι πολιτικοί του αύριο θα δεκτούν πολύ πιο εύκολα την (επίσημη μέχρι τότε) διχοτόμηση του τόπου αφού αυτό θα επιθυμούν οι ψηφοφόροι τους.

    Αυτό είναι το πιο λυπηρό συμπέρασμα, για μένα, της δημοσκόπησης. Το γεγονός οτι οι συνομιλίες μπορεί να οδηγούνται σε αποτυχία είναι αμελητέο μπροστά στο γεγονός ότι οι πολίτες του αύριο δεν θα έχουν διάθεση για λύση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω θα αναμένεις πολλή καιρό για τα σχόλια και τις ..τοποθετήσεις του πρώτου..

    it is what it is κουμπάρε μεν χολοσκάς ότι αξίζουμε θα πάρουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε μου είμαι και εγώ αυτής της άποψης, αλλά δεν πρέπει να το αφήσουμε τελείως την τύχη μας στο, όλο εμμονές, μυαλό μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ##((((( ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)))))
    ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ (ΣΧΟΛΙΑ) ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΠΑΡΑΚΩΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ.
    ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 177 ΣΤΟ 14ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΑΠ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΒΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΟΣ. ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΙΚΟΥΣΕ ΠΟΛΕΜΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 550 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΩΣ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή