Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ο εθνικισμός, εθνικότητα δεν έχει.

Συνεννοημένοι είναι? Δεν είναι δυνατόν να διαβάζω τις θέσεις της τουρκοκυπριακής ακροδεξιάς και να βλέπω τις ίδιες θέσεις και τα ίδια επιχειρήματα που φέρνει η ελληνοκυπριακή ακροδεξιά! Διότι αν και αυτό είναι εφικτό στην ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή “αριστερα”, αυτό συμβαίνει γιατί μιλούν για συμβιβασμό και ειρηνική συμβίωση των δύο κοινοτήτων!

Ο Έρογλου και οι εθνικιστικές οργανώσεις που επιστράτευσε για να τον υποστηρίξουν “επέκρινουν τον Ταλάτ ότι στις διαπραγματεύσεις κάνει τα χατίρια του Δημήτρη Χριστόφια” (παρμένο αυτούσιο από εφημερίδα). Ταυτόχρονα, ο παλιός μας γνωστός Γιώργος Λιλλήκας που “φίλοι και συνεργάτες, είναι οι λόγοι που με ώθησαν σε αυτή μου την απόφαση“ να αναγεννηθεί από τις στάχτες του και να εγκαινιάσει πολιτικό γραφείο λόγω των επικίνδυνων εξελίξεων στο κυπριακό (ελπίζω πως η επικίνδυνη εξέλιξη δεν ήταν το γεγονός ότι ίσως για πρώτη φορά συνομιλούσαμε με σκοπό να το λύσουμε ειλικρινά) υποστηρίζει πως “η στρατηγική της Κυβέρνησης στο Κυπριακό εξαντλείται στην επένδυση σε προσωπικές φιλίες”. Αυτό πως γίνεται να συμβαίνει ταυτόχρονα, μόνο οι εθνικιστές, της κάθε πλευράς, μπορούν να μας το εξηγήσουν διότι εγώ αδυνατώ.

Είναι φανερό πως με τον παραπάνω τρόπο σκέψης και ιδεολογίες που πηγάζουν από τους παραπάνω πολικούς χώρους, όχι μόνο δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημά μας, αλλά μας οδηγούν σε ανυπόφορα, δίχως λογική αδιέξοδα. Κάθε πλευρά πιστεύω, πρέπει να περιορίσει (όχι να εξαφανίσει) τις φωνές αυτές και να αφήσει στο προσκήνιο τις πιο μετριοπαθείς δυνάμεις της. Δυστυχώς, ο εθνικιστής Ερογλου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα νικητής των εκλογών στα κατεχόμενα ενώ στη δική μας πλευρά όλο και πληθαίνουν οι εθνικιστικές φωνές που προσπαθούν να μας “σώσουν” από την (οποιαδήποτε μορφής) λύσης και αντιδρούν έντονα στην κάθε (θετική ή αρνητική) εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. 

Το μέλλον των διαπραγματεύσεων φαίνεται δυσοίωνο. Δεν μπορώ να προβλέψω τις εξελίξεις με τον Ντερβίς Έρογλου και τις (Ε/Κ και Τ/Κ) εθνικιστικές-απορριπτικές απόψεις στο τραπέζι των συνομιλιών. Μπορώ όμως να ελπίζω για το καλύτερο μέχρι τέλους.

Nastasios.

4 σχόλια:

  1. Ωραίο άρθρο.
    Αναστασιάδης-Έρογλου ζευγάρι συνομιλιτών
    :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω πως οι φωνές αυτές θα υπάρχουν πάντα δυστυχώς σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι όλους αυτούς που καμώνονται πως θέλουν λύση, όμως "με σωστό περιεχόμενο". Πίσω απ' αυτά τα κλισέ (γιατί υπάρχουν κι άλλα, βλ. "ευρωπαϊκή λύση"), κρύβεται ο πιο απεχθής και μηδενιστικός απορριπτισμός που υπάρχει. Ένας απορριπτισμός που ισοδυναμεί με διχοτομισμό και υποκρύπτει ρατσιστικές τάσεις. Με όλα αυτά δηλητηριάζεται η κοινή γνώμη σταθερά εδώ και χρόνια.

    Τουλάχιστον οι άλλοι το δηλώνουν φανερά (πχ. ΕΛΑΜ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακαλώ λάβετε μέρος στην έρευνα στο http://oniropolos.blogspot.com/2010/04/reality-next-top-model.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ##((((( ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)))))
    ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ (ΣΧΟΛΙΑ) ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΠΑΡΑΚΩΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ.
    ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 177 ΣΤΟ 14ο ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΑΠ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΒΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΑΜΟΣ. ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΙΚΟΥΣΕ ΠΟΛΕΜΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΑΣΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 550 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΩΣ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή