Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Χαιρετισμός

Ο τόπος μας βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο. Οι επιλογές μας θα επηρεάσουν και πιθανότατα θα καθορίσουν το μέλλον αυτού του τόπου. Για όλους εμάς, που αυτός ο τόπος είναι η πατρίδα μας, δεν είναι απλά ένα θέμα προς συζήτηση. Είναι ένα ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να συνεχίζουν να αποφασίζουν για μας άλλοι, χωρίς εμάς.

Φτάνει πια αηδιαστική προπαγάνδα που τυφλώνει τα πλήθη. Βαρεθήκαμε να τους ακούμε να καλλιεργούν τον φόβο. Στόχο μας έχουμε το μέλλον. Να κοιτάξουμε το μέλλον κατάματα και να βρούμε την ελπίδα. Πάντα υπάρχει ελπίδα. Κάπου κρυμμένη πίσω από το πέπλο του φόβου που προσπαθούν να απλώσουν.

Κι εμείς τι κάνουμε; Μπλεγμένοι μες τις τόσες μας ασχολίες, τους αφήνουμε. Παλεύοντας κάθε είδους προσωπικές μάχες, ξεχνιόμαστε. Και τους αφήνουμε μόνους τους να καλλιεργούν δηλητήριο και να ποτίζουν μ' αυτό τις ψυχές όλων μας. Φτάνει πια!

Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ας καταλάβουμε το χρέος μας προς ετούτο τον τόπο κι ας αγωνιστούμε. Αποφασίσαμε όπως δημιουργήσουμε αυτό το μπλογκ ως ένα χώρο προβληματισμού, ένα μέρος όπου θα ανταλλάσσουμε ιδέες, με στόχο το καλύτερο για τον τόπο μας όπως λέει και το όνομά του. Θεωρούμε ότι γενικώς υποφέρουμε από ημιμάθεια (κι εμείς μέσα στους ημιμαθείς) και ίσως μέσα από ένα τέτοιο μπλογκ να είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε όλα αυτά για τα οποία δεν γνωρίζουμε.

Ο διάλογος μπορεί να οδηγήσει πιο κοντά στην αλήθεια, όταν γίνεται μέσα σε σωστά δημοκρατικά πλαίσια. Η ελευθερία του λόγου είναι σεβαστή και σχόλια δεν θα διαγράφονται, εφόσον δείχνουν τον απαραίτητο σεβασμό στους υπόλοιπους συνομιλητές, γι' αυτό παρακαλώ σχολιάστε με κόσμιο τρόπο, αν είναι δυνατόν χωρίς χαρακτηρισμούς, αλλά με επιχειρήματα. Ας αποδείξουμε ότι αναπτύσσεται ο πολιτικός μας πολιτισμός και ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε και να διαφωνήσουμε εποικοδομητικά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι απόψεις που εκτίθενται σε κάθε ανάρτηση εκφράζουν τον συγγραφέα και μόνον αυτόν. Δεν είμαστε "επιτροπή" εμείς. Είμαστε άνθρωποι, νέοι, που προβληματιζόμαστε και επιζητούμε το καλύτερο για τον τόπο μας μακριά από μισαλλοδοξία και φανατισμό.

Με την ελπίδα ότι αυτή η προσπάθεια θα πετύχει τους σκοπούς που έθεσε και με φιλικούς χαιρετισμούς ανακοινώνω την έναρξη της λειτουργίας αυτού του μπλογκ. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση στο trikozas@hotmail.com.

TriKoZaS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου