Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο και (λαθρο)μετανάστες.


Είδα εικόνες από την πορεία κατά της (λαθρο)μετανάστευσης. Δεν τις βλέπεις συνήθως και ούτε θέλεις να τις δεις. Ο φανατισμός και ο εθνικισμός, είναι συνήθειες που μας ταλαιπώρησαν και εμάς σαν Κύπριους και την ανθρωπότητα γενικότερα στο κοντινό παρελθόν.

Διάβασα το blog τους. Πρέπει να πρόκειται για το χειρότερο από τα διάφορα είδη φανατισμού που υπάρχουν. Μεταμφιεσμένος φανατισμός που απορρίπτει την βία, που θέλει να διώξει μόνο “τους παράνομους”. Αλλά τα κρυμμένα πρόσωπα στις φωτογραφίες, το τόσο μίσος με το οποίο μιλούν που μόνο πράξεις βίας μπορούν να προκύψουν από κάποιον που υιοθετεί τις συγκεκριμένες απόψεις, τα συνθήματα όπως “Αυτό ήταν μόνο η αρχή ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ”, δείχνουν ξεκάθαρα το φασιστικό και ρατσιστικό πρόσωπο κάτω από τη μάσκα. Και αν μου πείτε πως ήταν καθωσπρέπει στη πρόσφατη ειρηνική τους πορεία, θα σας προτρέψω να δείτε μακροπρόθεσμα και διορατικά.

Ούτε σε μένα, ούτε σε οποιοδήποτε πολίτη της χώρας πιστεύω πως αρέσει η παράνομη μετανάστευση. Απλά οι φίλοι του Ε.ΛΑ.Μ. πρέπει, αν είναι ό,τι υποστηρίζουν πως είναι δηλαδή ένα “νόμιμο κίνημα“, να αποβάλουν το φανατισμό τους, να πολιτευτούν και να διεκδικήσουν αυτό που πιστεύουν. Μπορείς να είσαι παθιασμένος με αυτό που πιστεύεις, χωρίς να είσαι φανατισμένος.

Μέχρι τότε, οι του Ε.ΛΑ.Μ. θα είναι, για μένα, ό,τι χειρότερο για τον τόπο. Ένα κίνημα με ρατσιστικές απόψεις που (ευτυχώς προς το παρόν) απορρίπτει μεν την βία αλλά ο τρόπος σκέψης τους και όλοι οι συναφείς θα αποτρέψουν την ειρηνική συμβίωση μας με οτιδήποτε διάφορο του Ελληνικού.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους εμάς τους νόμιμους!


Nastasios


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αν ποτέ διαβάσουν αυτή την καταχώρηση θα ήθελα να τους ζητήσω να σταματήσουν να βεβηλώνουν σημαίες και σύμβολα ταυτίζοντας τα με τις απόψεις τους. Αν θέλουν κάποιο σύμβολο για τα πιστεύω τους, ας σκεφτούν, ας δημιουργήσουν κάτι. Ας κρατήσουμε την ελληνική σημαία και τον εθνικό ύμνο για αυτά που μας ενώνουν.

5 σχόλια:

  1. Καλωσόρισες Nastasios.

    Έχεις δίκαιο στον τρόπο που προσεγγίζεις το θέμα, αν και νομίζω ότι μπορεί και να είσαι επιεικής με το ΕΛΑΜ.

    Αλλά θεωρώ ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία τους είχε θετικό αποτέλεσμα. Επειδή προκάλεσε αντίδραση, και έμπρακτα μα αντιπορεία. Τα κόμματα και οι διάφορες οργανώσεις αναγκάστηκαν να τοποθετηθούν, ενώ αρκετός κόσμος ευαισθητοποιήθηκε και συζήτησε το εν λόγω θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάστε και την ανάρτηση του joshoua για το συγκεκριμένο θέμα: http://new.ledras.com/index.php/archives/406

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ Nastasios ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ...

    ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ...

    ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ, ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΑΦΩΝΙΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ), ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. ΔΙΑΦΩΝΙΑ, ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ... ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΙΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ...

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ, ΝΑΙ! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣΔΗΠΟΤΕ ΞΕΝΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ!

    ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ "ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΜΕ" ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ποια συνθήματα αναφέρεσαι χαλαρέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάβριος ο τέταρτος4 Ιανουαρίου 2010 στις 11:42 μ.μ.

    Από τα λίγα άρθρα που αντιμετώπισαν το θέμα στη σωστή του διάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή