Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ακολουθήστε μας, "Για το Καλόν του Τόπου"

Ένα καινουργιο ξεκίνημα. Μία ιδέα που γεννήθηκε μέσα απο τον έντονο μας προβληματισμό (αλλά και απαισιοδοξία) για το μέλλον αυτού του τόπου, για το μέλλον αυτής της πατρίδας. Η αγωνία για το αύριο της Κύπρου, μας οδήγησε στη δημιουργία αυτού του blog προκειμένου να αποτελέσουμε το αντίβαρο σε όλους αυτούς τους ιστοχώρους που καθημερινά σφυριλατούν ό,τι έχει να κάνει με την προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού ζητήματος. Αντίβαρο σε όλους αυτούς τους άλχημους «πατριώτες», που θεωρούν πως τα προσωπικά και πολιτικά τους συμφέροντα υπερτερούν των συμφερόντων της πατρίδας και του Ελληνισμού. Σε όλους αυτούς που «οι δημοκρατικές του αξίες», δεν τους δίδαξαν ποτέ πως ανάμεσα στο ρεύμα της εποχής (στην Κύπρο βλέπε, ο απορρηπτισμός χωρίς αιτία) υπάρχουν και πολίτες που ακόμη πιστεύουν στο όραμα της Επανενωμένης Ομόσπονδης Κύπρου.

Οι μέρες που διανύουμε σήμερα, αποτελούν ίσως τις κρισιμότερες της ιστορίας του τόπου μας. Οι συνομιλίες που διεξάγονται, αποτελούν ίσως την τελευταία μας ευκαιρία για εξεύρεση λύσης. Μια λύση που χωρίς καμία αμφιβολία θα αποτελέσει ένα συμβιβασμό, που θα δώσει όμως, ένα τέλος στο συνεχιζόμενο έγκλημα της κατοχής και του εποικισμού, που μέρα με τη μέρα εδραιώνουν τα τετελεσμένα. Γι’αυτό το λόγο το μόνο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο τόπος, είναι η ενότητα και η ομοψυχία των πολιτών του, και η στήριξη της πολιτικής μας ηγεσίας στην όποια πρωτοβουλία που θα οδηγήσει σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Το blog «Για το καλόν του τόπου» θα αποτελέσει ένα χώρο μέσα στον οποίο άτομα ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προελεύσεων θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να προωθήσουν τις θέσεις και το όραμα τους για ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΩΡΑ. Μία λύση δίκαιη και βιώσιμη, που δεν θα δίνει συγχωροχάρτι στην Τουρκία και που θα διασφαλίσει την διατήρηση του Ελληνισμού σε όλη την επικράτεια του νησιού.

Προσωπική μου φιλοδοξία είναι πως το blog αυτό, θα καταστεί το βάθρο μέσα απο το οποίο θα βγούν στην επιφάνεια οι απόψεις όλων αυτών των ανθρώπων που, σαν όραμα τους έχουν να δουν την Κύπρο μας, ένα τόπο ειρήνης και ευημερίας, όπου όλοι της οι κατοίκοι, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι θα ζούν μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και προοπτικής για ένα καλύτερο μέλλον.

Ήρθαμε για τα ταράξουμε τα νερά, και θα τα ταράξουμε...

Να κλείσουμε τα αυτία σε όλους όσους επηρεάζονται απο αυτούς τους επιτήδειους που το μόνο που επιδιώκουν είναι να προστατέψουν τον εαυτό τους και την διατήρηση της πολιτικής τους ύπαρξης στο προσκήνιο.

Να ξυπνήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε απο το λίθαργο που έχουν πέσει γιατί, μπορεί ο καιρός να έχει γυρίσματα αλλά η ζωή δεν σταματά, συνεχίζει σαν το νερό στο ρυάκι, σαν τα δέντρα που ριζώνουν και δεν συγχωρεί τα μισογυρίσματα, κι αλίμονο σ’ αυτόν που μένει πίσω...

Ακολουθήστε μας στο δρόμο προς την επανένωση και τη λευτερία...

ΧΑΛΑΡΟΣ

3 σχόλια:

  1. Χαλαρέ, Μιμόζα και Τρικόζα καλωσορίσατε στη μπλογκόσφαιρα. Καλά γραψίμια και καλή επανένωση του τόπου μας. Θα σας προσθέσω στο συναθροιστή "Κυπριακά μπλογκς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ... Καλή επανένωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς ορίσατε στην μπλογκόσφαιρα.

    Έύχομαι καλές δουλειές και σύντομα να δούμε την Κύπρο μας επανενωμένη.

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή