Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΓΙΟΡΤΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ. ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΝΟΗΜΑ!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ Β', ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΑΠΟΡΡIΠΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ, ΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΕΜΑΤΟ "ΣΤΟΧΟΥΣ", ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ, Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΝΑ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ Η ΚΥΠΡΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΩΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΕΣΣΩ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡIΨΗ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ, ΥΠΗΡΞΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΜΑΣ. ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΗΓΕΤΗ. ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑ» ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗ.ΚΟ.(Υ) ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΔΙΧΟΝOΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ. (ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ)

ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΑΡΑΓΕ ΕΣΕΙΣ K. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ; ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΡΘΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ; ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΛΥΣΗΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΛΙΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ;

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΜΕ ΤΑ, ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ, ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΒΟΥΛΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΣΣΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ.

ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΨΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΕΝΑ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΟΔΙΑΡΡΟΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΣΙΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΚΡΙΣΗΣ, ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ...

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΝΑ ΕΞΑΙΣΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. «... ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΜΗΤΡΑΣ, ΔΕΝ ΟΞΥΓΟΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ...»

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΚΑΤΑΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ.

ΧΑΛΑΡΟΣ

4 σχόλια:

  1. Χε χε, χρόνια πολλά και την ευχή μου να έχετε, άνκαι δεν πιστεύω να σας την δώσει και ο Ττόμης ο Βου.

    Καλώς ορίσατε και καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @xalaros
    Είχα στο νου μου να κάμω ανάρτηση για το ίδιο θέμα και με πρόλαβες...

    Με ποιο δικαίωμα ο Ττόμης Βου χρησιμοποιεί τη δεύτερη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης για να εκφράσει τις πολιτικές του θέσεις και απόψεις;; Οι πιστοί δεν πήγαν στην εκκλησία για να ακούσουν προεκλογική ομιλία του Συλλούρη ή του Ρίκκου. Με ποιο δικαίωμα επιδιώκει να το παίξει εθνάρχης;; Με το δικαίωμα που του δίνει το 8% που τον εξέλεξε αρχιεπίσκοπο; Η περίοδος της εθναρχίας τέλειωσε μακαριότατε! Πλέον ξέρουμε καλά ότι δεν πρέπει να μπλέκουμε τις θρησκευτικές αρχές με την πολιτική.

    Όμως χάρηκα όταν είδα αρκετό κόσμο να δυσανασχετεί και να αγανακτεί με αυτά όλα που άκουσε να εκφωνούνται.

    @strovoliotis Καλωσόρισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8) Όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες και οι κήρυκες προπαγανδιστές τους, αμείβονται πλουσιοπάροχα και ζουν εις βάρος των πιστών τους. Σε μονολόγους και σε εύκολες συζητήσεις ομονοούντων και ομοφρονούντων,
    παρουσιάζονται ειρηνικοί, γαλήνιοι και πνευματώδεις, και σαν άνθρωποι
    σοφοί και εμπνευσμένοι. Όταν όμως παρουσιαστεί απέναντι τους σοβαρή και
    τεκμηριωμένη αποκάλυψη των πραγματικών επιδιώξεών τους, οι μάσκες
    πέφτουν και τη θέση τους παίρνει ο εκνευρισμός και η αγριάδα. Αρχίζουν
    τότε να εκτοξεύουν με φανατισμό και μισαλλοδοξία, φοβερές απειλές για
    τιμωρία και εκδίκηση από τον ανατριχιαστικό πλέον θεό τους. Φυσικά ο
    θεός αυτός δεν είναι τίποτε άλλο από τους πειθαναγκαστικούς τους
    μηχανισμούς με τους οποίους αυτοί οι ίδιοι εκφοβίζουν και καθυποτάσσουν
    όποιον από τους πιστούς τολμήσει να χρησιμοποιήσει τη λογική του και να
    δεί την πραγματικότητα. Όταν επιτακτικά απαιτούν μετάνοια και επιστροφή
    στην πίστη, αυτό που αληθινά τους ενδιαφέρει, είναι η υποταγή στους
    ίδιους και στα προνόμια τους.
    Όταν πάλι αυτοί οι ταγοί με τους ιεροπρεπείς τίτλους αντιμάχονται για
    την πρωτοκαθεδρία ή την οριοθέτηση των εξουσιών και των προνομίων τους,
    αντί να δείξουν την πολυθρύλητη αγάπη και ανιδιοτέλεια τους, μας
    αφήνουν άφωνους με τη θαυμαστή προθυμία και ευχαρίστηση που βγάζουν ο
    ένας το μάτι του άλλου. Ξεχνούν τότε την θεϊκή τους αποστολή και
    ρεζιλεύονται βγάζοντας στη φόρα τις απίστευτες και ακατανόμαστες κρυφές
    τους δραστηριότητες. Οικονομικές καταχρήσεις, δωροδοκίες, εκβιασμοί,
    συνομωσίες, συκοφαντίες, ομοφυλοφιλία, ερωτικά συμπλέγματα κλπ,
    συγκαταλέγονται καθημερινά στο θεάρεστο έργο τους. Πολλοί απ’ αυτούς
    κατά καιρούς καταδικάστηκαν από πολιτικά δικαστήρια με πολυετείς ποινές
    φυλάκισης ή και ισόβια, αφού βρέθηκαν ένοχοι για τα πιο αποτρόπαια
    εγκλήματα, αλλά ακόμη και για παιδεραστία!!! Άν υπήρχε θεός δεν θα διάλεγε καλύτερα τους αντιπροσώπους του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τους "εκπροσώπους" Του δυστυχώς δεν τους διαλέγει ο Θεός, αλλά άνθρωποι. Και δυστυχώς και αυτοί που ηγούνται της Εκκλησίας είναι άνθρωποι με αδυναμίες και πάθη. Θα κριθούν αναλόγως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή